Orientalne warsztaty kulinarne

Orientalne warsztaty kulinarne

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Orientalne warsztaty kulinarne

Mezze, to inaczej przekąski czy tapas, tylko w orientalnej odsłonie. Znany hummus czy babaghanush są wszystkim znanymi podstawami. W drugiej edycji warsztatów kulinarnych z Ouce Kitchen nauczycie się czegoś nowego, czegoś mniej znanego, a równie pysznego! Opócz przepisów nauczycie się nowych technik i metod gotowania. Zdobędziecie wiedzę o przyprawach i zasadach ich mieszania.

Menu:

  • Tabuuleh w mojej odsłonie z jarmużem, jabłkami i summakiem
  • Shahshuka w nowej odsłonie z palonym bakłażanem i gotowanym jajkiem
  • Pasta z pieczonego buraka i tahini
  • Kalafiorowe nuggetsy z ziołowym lebneh
  • Mini arabskie ‚tacos’ z pieczonym łososiem po arabsku, salsą, sosem tahini w plackach z ciecierzycy

Warsztaty trwają ok 3-4h w Składzie Bananów na Mokotowie w niedzielę 12 listopada o godz 10:00, każdy z uczestników gotuje na swoim stanowisku i przygotowuje porcję dla siebie.

Napisz na naser.aws@gmail.com lub skontaktuj się z nami przez fb Ouce Kitchen

4 komentarzy

  1. ~Sasha · 30 października 2017 Odpowiedz

    muszę się wybrać na taki kurs

  2. ~Natka · 2 listopada 2017 Odpowiedz

    hmmm może się skuszę

Zostaw odpowiedź


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×