Najzdrowszy deser świata bez grama tłuszczu

Najzdrowszy deser świata bez grama tłuszczu

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Małe, słodkie, mdłe, mleczne, galaretki, kruche, owocowe – desery jest ich tysiące rodzajów, setki technik, historii i anegdot. Jedno wiem – nic nie wiem! Ta sztuka jest tak inna od gotowania wytrawnych dań, tak precyzyjną i kreatywna i tak kaloryczną! Te pyszności choć od czasu do czasu lądują na moim talerzu, to staram się je ograniczać do minimum.

Stąd mój pomysł na ten deser. Fasola ma dużo zdrowego białka, daktyle są idealnym słodzikiem w naturalnej postaci, niby tak prosto, a tak pysznie! I gwaranuje Ci nie poczujesz smaku fasoli, a przede wszystim można się tym objadać bez wyrzutów sumienia :D

Składniki:

1 puszka czerwonej fasoli

1-2 łyżki zblednowanych daktyli/syropu z daktyli/innego słodzika

1.4 szkl soku np. jabłkowego

1/2 łyżeczki cynamonu

1 łyżka kakao

Wykonanie:

1. Zblenduj wszystko i włoż do lodówki na 30 min aby zgęstniało.

5 komentarzy

  1. ~Health&Beauty · 12 października 2017 Odpowiedz

    Cudowne! Oby więcej takich przepisów <3

  2. ~Basia · 31 października 2017 Odpowiedz

    to nie wygląda jak coś słodkiego

  3. ~kasia · 5 listopada 2017 Odpowiedz

    najzdrowszy i pewnie niesmaczny

Zostaw odpowiedź


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×