Najbardziej znienawidzone ‚przysmak’ dzieciństwa odczarowany

Najbardziej znienawidzone ‚przysmak’ dzieciństwa odczarowany

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Jak świat długi i szeroki nie znam osoby, która w dzieciństwi lubiła brukselkę. Ten smak, zapach i kolor zniechęcał nawet największych łakomczuchów. Wydłubywane z talerza, wyławiane z zupy, chowane do kieszeni czy upychane w doniczkach. Zielone małe i wredne, a do tego niesmaczne. Też żyłem w takim przeświadczeniu ale po raz kolejny postanowiłem odczarować moje dziecięce koszmary.

Brukselka jest mniej ‚szkodliwa’ jeśli  jest drobno pokrojona, więc zaczynałem moje poszukiwania idealnego dania od drobnego jej pokrojenia. Dzięki temu prostemu zabiegowi nabrała subtelnego smaku. Chorizo dodało pikantności i charakteru.

Składniki:

200g chorizo

700g brukselki

5 łyżek Sosu Worcestershire

sól, pieprz

Wykonanie:

1. Pokrój chorizo w półksiężyce i podsmaż.

2. Pokrój brukselkę na ćwiartki lub w plastry i dodaj do chorizo. Przpraw sosem Worcestershire i przykryj. Dodaj 1/4 szkl wody i duś do miękkości. Podawaj na ciepło.

14 komentarzy

  1. ~Kaja · 14 lutego 2017 Odpowiedz

    ja dalej nienawidzę

  2. ~Maja · 20 lutego 2017 Odpowiedz

    a ja tam zawsze ją lubiłam

  3. ~Koszulki z nadrukiem · 1 marca 2017 Odpowiedz

    Spróbowałam to zrobić i mi bardzo smakowałam, może za bardzo spiekłam, ale naprawdę całościowo przepyszne!

  4. ~sandra · 13 marca 2017 Odpowiedz

    co prawda to prawda, dla mnie to znienawidzone tak, że nigdy więcej nie spróbuję

  5. ~Kornelia · 13 marca 2017 Odpowiedz

    ja tam zawsze lubiłam

  6. ~Dorota · 3 kwietnia 2017 Odpowiedz

    ja sama jestem zdziwiona, że tak mi posmakowała

  7. ~Ulka · 4 kwietnia 2017 Odpowiedz

    ja nie wiem o co tyle szumu, brukselka jest super

  8. ~Jola · 5 kwietnia 2017 Odpowiedz

    dla mnie jest smaczna

  9. ~Zosia · 11 kwietnia 2017 Odpowiedz

    taka sobie, ale mnie nie zachwyca

Odpowiedz na „~KingaAnuluj komentarz


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×